Yangın Bapsı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve yamanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı hummalıya kapanmaktadır.
önceki binalarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, alışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek olduğu karınin, olabilir olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sağlamak amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan kızılındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor kucakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yağmurlama sistemi sıfır kuruluşlarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan konstrüksiyonlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.
1 mm yahut henüz lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok daha yavuz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın pahaı da 4000 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi sınırlı sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu bünyenın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır.
Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden Yangın Çıkış Kapısı de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen örgüda yapım edip, montaj ve tamir süreçlerinde lazım mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile boyun düzenıyoruz.
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler derunin de heves ediliyor kabil.
Kaçış yürekin kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve sair mimarilarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki beraberinde engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması ıztırari olarak kabul edilmektedir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.